Låten och inspirationen

Det här är inte en blogg om rock. Det är en blogg om inspirationskällorna bakom. Människor, händelser och platser som skapat musikhistoria.

Intermission: Wendy Carlos

Publicerad 2019-07-11 20:34:28 i Allmänt,

Wendy Carlos är en av de mest inflytelserika artisterna inom den elektroniska musiken – ändå är hon okänd för den stora massan. Wendy (eller Walter som hon hette innan hon genomgick sin könskorrigerande operation) Carlos är mest känd för filmmusiken till Stanley Kubricks A Clockwork Orange och The Shining men redan innan dess, 1968, hade hon slagit i genom med Switch-on Bach en av easy listening genren stora landmärken. En platta som någon rockjournalist utnämnde, tillsammans med lavalampan och hängande terrarium, som den tidens bästa raggningsgrej. Albumet introducerade världen för MOOG-synhezisern. Resten är historia.

 

Lyssna på Wendy Carlos här:

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Daniel K

Mitt namn är Daniel K och jag är en rocker. Välkommen till min blogg. På den här bloggen kommer jag varje söndag publicera en ny miniessä om inspirationskällorna inom populärkulturen. Vare sig ni gillar dem eller inte, får ni gärna skriva en kommentar. Jag hoppas ni får en givande läsning!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela