Låten och inspirationen

Det här är inte en blogg om rock. Det är en blogg om inspirationskällorna bakom. Människor, händelser och platser som skapat musikhistoria.

Interlude: Golden Brown

Publicerad 2020-08-05 21:51:04 i Allmänt,

Av en slump råkade jag häromdagen upptäcka den här videon på YouTube. Jag var helt nollställd. Fattade ingenting. Dave Brubeck? Golden Brown? Under tiondelen av en sekund tvekade jag. Var det inte The Stranglers som hade gjort ”Golden Brown”? Fanns det en jazzförlaga?

”Golden Brown” är en av de mest episka låtarna från punkeran. Och The Stranglers största hit. Musiken är skriven av bandets klaviaturspelare Dave Greenfield (texten tror jag skrevs av Jet Black och Hugh Cornwell) och den är i mångt och mycket hans låt. Dave Greenfield dog i maj av covid-19. Han blev ett av farsotens hundratusentals offer. Videon är gjord av en viss Laurence Mason genom att mixa videon till Brubecks kända dänga ”Take Five” med musiken från ”Golden Brown”. Klippet är en hyllning till Dave Greenfield och Brubecks saxofonist Paul Desmond.

Lysande, inte sant?  

 

Lyssna på originalet här:

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Daniel K

Mitt namn är Daniel K och jag är en rocker. Välkommen till min blogg. På den här bloggen kommer jag varje söndag publicera en ny miniessä om inspirationskällorna inom populärkulturen. Vare sig ni gillar dem eller inte, får ni gärna skriva en kommentar. Jag hoppas ni får en givande läsning!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela