Låten och inspirationen

Det här är inte en blogg om rock. Det är en blogg om inspirationskällorna bakom. Människor, händelser och platser som skapat musikhistoria.

Interlude: Sandy/Sanna

Publicerad 2022-09-23 20:38:13 i Allmänt,

Apropå Springsteens ”Sandy”. Som de flesta läsare här känner till så gjorde även vår egen Ulf Lundell en cover på ”4th of July, Asbury Park (Sandy)” på coverplattan Sweethearts från 1984. Men han bytte ut Springsteens hyllning till Asbury Park med sin egen text. I Lundells version blev det en ömsint kärleksförklaring till hans då 6-åriga dotter Sanna. Och i stället för att utspela sig på den amerikanska nationaldagen vid Jersey Shore, var den förlagd till Åre på nyårsafton. Han kallade den ”Sanna (Nyårsafton Åre 1983).

Det är en stolt pappa som sjunger om sin dotter. Men det var då. Närmare 40 år senare är relationen dem emellan inte lika ömsint. Deras närmast episka far/dotter-”beef” har pågått i flera år och är flitigt omskriven i medierna. Det kunde man inte tro när man hör Lundell sjunga:

Sanna, om du inte fanns vem behövde mej?
Hycklarna, äskarna, spelarna, dårarna
Som dödar mej?
För dej finns jag till
För dej finns den kärlek jag känner
Sanna, dröm om mej i natt
Dröm om mej i natt

 

Lyssna på låten här:

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Daniel K

Mitt namn är Daniel K och jag är en rocker. Välkommen till min blogg. På den här bloggen kommer jag varje söndag publicera en ny miniessä om inspirationskällorna inom populärkulturen. Vare sig ni gillar dem eller inte, får ni gärna skriva en kommentar. Jag hoppas ni får en givande läsning!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela